Kennisdag Franchisenemersverenigingen definitief programma bekend

Het Vakcentrum en Franchisenemers Netwerk Nederland organiseren op 8 november de Kennisdag Franchiseverenigingen. Een dag waarop franchisenemersverenigingen hun kennis delen als het gaat om de eigen activiteiten en de voortgang van de wet Franchise. De wet geeft onder andere aanwijzingen over voorlichting en inspraak.

Het programma bestaat uit verschillende inspirerende onderdelen rond de vraag:

Hoe geven franchisenemersverenigingen invulling aan hun rol?

Welke ervaringen kunnen worden gedeeld? Is de informatiedeling, het overleg en de inspraak nu op niveau en zo niet, hoe is dit te verbeteren? Hoe geven we waardevolle input voor de evaluatie van de wet Franchise? Welke gemeenschappelijke lessen zijn te trekken?

  • Patricia Hoogstraaten (Vakcentrum/FNN) trapt af, heet iedereen welkom en leidt ons door het programma.
  • Ruben Houweling- voorzitter van de commissie bevordering medezeggenschap van de SER en hoogleraar Arbeidsrecht (EUR) neemt ons mee op het gebied van informatiedeling, overleg en inspraak. Elementen die aan de basis staan van elke franchisesamenwerking.

Proces en inhoud komen achtereenvolgens in onderstaande panels aan bod:

  • Panel 1 – Roel de Jong (RegioBank), Nico Kruijt/Robin Blickman (Domino’s Pizza) geven vanuit hun praktijk een reactie op het verhaal van Ruben Houweling, en staan dus met name stil bij het proces van samenwerking tussen franchisenemer en franchisegever.
  • Panel 2 – Jos Boot (AH, Etos, Gall&Gall), Geert Brummelhuis (BOVAG) en Martijn Wolswijk (Intertoys) gaan in op de hete hangijzers in de samenwerking met een franchisegever.   
  • Tot slot gaat succesvol franchisenemer Hans Geveling(AH) in op zijn relatie en samenwerking met zijn franchisegever.

Tijdens de kennisdag presenteert het Vakcentrum ook de resultaten van een recent (tweede) onderzoek naar de rol en positie van de franchisenemersverenigingen.

Kortom: een middag waarop de aanwezigen hun kennis en ervaringen kunnen delen en verbreden en de samenwerking verder gestalte geven.

Locatie

De Kennisdag Franchisenemersverenigingen wordt gehouden op woensdag 8 november 2023
van 15.00 tot 18.00 uur in Kasteel Woerden.
Het adres is Kasteel 3, te Woerden.

Aanmelden

Bevestig uw komst door een e-mail te sturen aan fnn@vakcentrum.nl